Roning fra Skjold ifm. Covid-19 (opdatering 17/5)

Enkelte punkter ved vejledningen er opdateret (se nedenfor). Vigtigst: det er nu tilladt at bruge toiletterne.

Medlemmer må ro fra Skjold, så længe myndigheder krav om forsamlingsforbud, afstand, hygiejne mm. overholdes. Aktuelt max 10 personer på vand og land.

HOLD AFSTAND både på vand og land. VENT hvis der er andre i gang til eller fra vandet. Vi opfordre til roning små grupper.

Om roning:

● Vi anbefaler kun at ro K1. Ønsker man at ro K2 anbefaler vi at man vælger at gøre det med den samme makker.

● Man skal ro i mindre grupper, max 10 personer. Ved fysisk aktivitet anbefales  2 meters afstand.

● Start og slut din tur på Rokort hjemmefra eller mobiltlf. Der ikke er adgang til klubbens pc.

● Tag gerne ud at ro på ‘skæve tidspunkter’, så alle ikke kommer samtidigt.

Om klubhuset:

● Klubhuset må bruges til toiletbesøg, IKKE til omklædning, træning eller socialt samvær. PC med rokort må kun bruges med særlig tilladelse fra bestyrelsen.

● Myndigheders krav om forsamling af og afstand imellem folk skal overholdes.

●  Udendørs træning på land og vand er tilladt.

● Klæd om derhjemme eller i gården.

● Medbring så lidt, at du kan medbringe dine ting i en vandtæt pose i kajakken. Hvis du er i bil opbevar dine ting der, imens du ror. Alternativt kan en lukket taske med tøj/sko placeres på kajakkens plads.

Forholdsregler i forbindelse med kajakture:

● Betragt klubben som et område med potentiel smitterisiko (svarende til en butik), og betragt dig selv som potentiel smittebære.

● Afsprit derfor dine hænder ved ankomst til Skjold – både før og efter rotur, og når du går hjem.

● Vask/afsprit pagaj, cockpitkarm, agterluge, sæde, dørhåndtag, mv før og efter brug. Husk også aftørring af håndtag til bådehus samt vandslange/-hane.

• Vaske: Sprit/vask dine hænder grundigt. Vask grundigt pagaj og kajak (vær særlig opmærksom omkring cockpitkarm, sæde og agterluge) med sæbevand (spand, sæbe og børster står ved vandslangen). Skyl efter med vand. Læg båden på plads. Tøm spand for sæbevand og skyl spand og børste.
  • Afspritning (hvis der ikke er sæbe): Sprit dine hænder grundigt. Afsprit og tør (med ren klud) pagaj og kajak med rigeligt sprit (vær særlig opmærksom omkring cockpitkarm, sæde og agterluge). Læg båden på plads. Medbring selv ren klud til afspritning.

● Hvis du har din egen svømmevest, så brug kun den, og tag den med hjem mellem ro-turene, – efterlad den ikke i klubben. Hvis du bruger klubvest, så vælg en vest der passer dig første gang du er ude at ro. Tag denne vest med hjem som ‘lånevest’, og brug herefter samme vest på efterfølgende roture. På den måde undgår vi at skulle spritte vestene af.

● Hvis du skal låne en pagaj, så stil den efterfølgende for enden af det bådhus hvor din foretrukne båd er. Med lidt held står den der næste gang. Husk at sprit af før og efter brug. Du må også gerne tage pagajen med hjem, i så tilfælde bedes du sende en mail til kontakt@kajakklubben-skjold.dk med navn og længde på pagaj. Hvis det viser sig at vi ikke har nok pagajer til alle må vi inddrage igen.

● Hvis du skal låne en våddragt. Så sende en mail til kontakt@kajakklubben-skjold.dk med navn og størrelsen på dragt. Hvis det viser sig at vi ikke har nok våddragter til alle må vi inddrage igen.

Om Brabrand Rostadion og kajakhotellet ved Åbrinken:

Brabrand Rostadion og Kajakhotellet  er nu også åbnet op, med nogenlunde samme regler og anvisninger. Hold dig orienteret om deres retningslinjer, hvis du ror der.

Bliv hjemme hvis du er det mindste syg og kom først igen tidligst 48 timer efter du er rask.
God tur på vandet til alle! Pas på jer selv og hinanden!